BALANCE TOUCH
MASSAGE


De Balance Touch techniek werk met essentiële oliën en een vriendelijke aanraking langs de meridiaan energiebanen en viscerale contactpunten van de rug tot de voeten.

 

Doel is zowel het sympathische als parasympatische zenuwstelsel helpen in evenwicht te brengen en daarmee het zelfhelende vermogen te versterken.

Balance Touch techniek is een intuïtieve, zachte en ritmische aanraking, die door middel van essentiële oliën die diep het weefsel binnen dringen, ondersteuning geeft daar waar nodig is. 
Ondersteund het geestelijk welzijn en een gezond functionerend autonoom zenuwstelsel, combineert Oosterse en Westerse geneeswijzen, zorgt voor ontspanning, helpt o.a. bij stress, depressieve klachten, pijn klachten en chronische klachten. 

Doordat de oliën helpen het zenuwstelsel van je lichaam in evenwicht te brengen, zul je merken dat je minder lichamelijke en emotionele stress voelt. De speciale BalanceTouch techniek zorgt ervoor dat je lichaam weer in balance komt, en je de positieve energie weer voelt stromen. 

 
Elke behandeling bestaat uit 4 belangrijke fasen:
-  Stressvermindering
-  Verbeteren van het immuunsysteem 
-  Vermindering van ontstekingsreacties
-  In balans brengen van alle regelsystemen in het lichaam. 

Er wordt totaal 8 verschillende oliën gebruikt. Elke fase bestaat uit twee essentiële oliën: een enkelvoudige olie of een essentiële olie blend. Elke olie is speciaal ontwikkeld om een gezond, emotionele en fysiek functioneren te ondersteunen. 
 
Functie van de verschillende oliën:
- Stress
Balance: essentiele olie blend in deze samenstelling kunnen helpen bij een gevoel van rust, vrede en ontspanning. Het kan helpen bij het harmoniseren van de verschillende fysiologische systemen van het lichaam en bij het ondersteunen van rust en een gevoel van evenwicht.
Lavendel: het bevordert het bewustzijn, gezondheid, liefde, tevredenheid en geeft een algemeen gevoel van welbehagen, ontspannend, verzachtend & helend voor de huid, vermindert angst en helpt bij allergieën.

- Afweersysteem 
Melaleuca: deze olie ook wel bekend als "tea tree", werkt sterk tegen bacteriën, schimmels en parasieten. Het bevordert de reiniging en zuiverheid. Ondersteunt het immuunsysteem, luchtwegenstelsel, spieren, botten en huid.
On Guard: deze essentiële olie blend sterk vermogen om schadelijke bacteriën schimmels en virussen te doden. Werkt desinfecterend en ondersteunt het immuunsysteem.
 
- Ontstekingen 
Aromatouch: essentiele olie blend ontspannende en kalmerende eigenschappen, om spierspanning te verlichten, geïrriteerd weefsel te verzachten en de bloedsomloop te verbeteren. 
Deep Blue: essentiële olie blend verzachtende, ontstekingremmende en pijnverlichtende eigenschappen en ze vermindert ook pijn. Geeft ontspanning bij pijnlijke spieren en gewrichten.

- Homeostase (balans zenuwstelsel)
Wild orange: deze olie ondersteunt het spijsverteringsstelsel, immuunsysteem emotioneel evenwicht, huid, afweersysteem, werkt stemming verhogend en helpt bij stress gerelateerde angsten. Kalmerend en opbeurend voor de geest en het lichaam.
Pepermunt: deze olie is zuiverend en stimulerend voor de bewuste geest en kan helpen om het geheugen te ondersteunen en bij mentale prestaties. Ondersteunt het spijsverteringssysteem, botten en spieren, zenuwstelsel en luchtwegenstelsel, de huid en is temperatuur verlagend.